Tändstiftkabel från Beru

Tändstiftskablarnas huvudsakliga uppgift är att överföra elektriska impulser mellan tändspolen och gnistorna, de måste därför vara väldigt tåliga för starka spänningar – upp till 40 000 volt. Det är även andra krav på en tändstiftskabel, den ska orsaka så lite störningar som möjligt på elektronisk utrustning, minimera förluster av spänning vid överföring av impulser och även vara väl tätade för att även där minimera förlusterna av ström. De ska även ha ett brett intervall av olika temperaturer de tål, allt från minus 30 på vintern till upp till 100 grader under sommaren. Det är med andra ord en hel del som önskas av tändstiftskabeln.

Minimera förlusterna av spänning

För att kunna sända dessa högspänningsimpulser med så liten förlust som möjligt så är det viktigt att minska elektriska resistansen i tråden. Man använde därför länge kopparledare som material, men eftersom de blev så populära och användes så flitigt så började man märka av elektromagnetiska störningar. För att lösa detta problem används numera ett extra elektriskt motstånd i högspänningskretsen i tändsystemet. Detta kan placeras i rotorn, tändstiftet eller locket. Man kan även använda en kolelektrod som placeras i generatorns lock.

Det vanligaste felet hos denna sorts kabel är att de läcker ström, om du måste köpa en ny kan du med fördel köpa en från Beru.
tändstiftskabel

Köp din tändstiftskabel hos Beru

Beru är ett tyskt företag med över 100 års erfarenhet av branschen. Deras produkter är kända över hela världen för att hålla god kvalitet men ändå låga priser. Mycket prisvärda med andra ord.

De levererar inte enbart till bilar utan även andra fordon som motorcyklar. Specialområdena för Beru är tändstift, glödstift och tändanordningar av andra slag, men sortimentet är såklart mycket brett. Det är Beru som står för nästan 40 % av alla glödstift till dieselmotorer på marknaden. De lägger mycket energi och resurser på utveckling och innovation, hållbarhet och tillförlitlighet är viktigt för företaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *